σαπουνόφουσκες

σαπουνόφουσκες

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Επτά πράγματα που μάθαμε από το "Sex and the city"



Oι γυναίκες διαχρονικά θεωρούνται ρομαντικά πλάσματα, ευαίσθητα και τρυφερά. Δεν είναι τυχαίος ο όρος ‘’ασθενές φύλο’’. Φαίνεται όμως ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και οι γυναίκες έχουν μάθει πια να είναι ανεξάρτητες, να βασίζονται στις δυνάμεις τους –αλλά και η μία στην άλλη πάντα- και να συμπεριφέρονται σαν ‘’αντράκια’’ όταν οι περιστάσεις το επιβάλλουν.

Κλασικό παράδειγμα οι πρωταγωνίστριες του ‘’Sex and the City’’, που έχουν χαράξει μία ανατρεπτική πορεία, αποδεικνύοντας -όχι μόνο στις γυναίκες αλλά και στους άνδρες- ότι τη ζωή αξίζει να τη βλέπεις σαν πρόκληση, ο έρωτας δεν υπακούει σε κανόνες και η τύχη είναι με το μέρος των τολμηρών.

1. O όρος "εργένης" δεν είναι επιλήψιμος
Τα κορίτσια στο ‘’Sex and the City’’ κατάφεραν να κάνουν τον όρο ‘’single’’ να ακούγεται cool. Ακόμα και όταν αφορά τις γυναίκες. Ακόμα κι όταν τις πονάει.

Με τη στάση και τη συμπεριφορά τους οι πρωταγωνίστριες της σειράς μας δίδαξαν ότι η εργένικη ζωή μπορεί να είναι το ίδιο ευτυχισμένη με τον έγγαμο βίο.

Και οι ‘’ελεύθεροι κι ωραίοι’’ αξίζουν την ίδια μεταχείριση από τους φίλους και τον περίγυρό τους με τους οικογενειάρχες.

2. Δεν είναι κακό να μοιράζεται μια γυναίκα τα πάντα με τις φίλες της

Οι γυναίκες μιλούσαν για το σεξ με τις φίλες τους πολύ πριν το ‘’Sex and the City’’ αλλά η σειρά μας έδειξε με τον πιο γλαφυρό τρόπο ότι οι γυναίκες συχνά μοιράζονται πιο γαργαλιστικές –μερικές φορές ακόμη και ξεκαρδιστικές- λεπτομέρειες της σεξουαλικής τους ζωής.

3. Το πεπρωμένο δεν είναι πάντα πεπρωμένο

Είναι τόσο δελεαστικό να ερμηνεύουμε τις καταστάσεις με τέτοιο τρόπο που να αποδεικνύεται ότι η μοίρα είναι (επιτέλους) με το μέρος μας. Όταν ο Trey έσωσε την Charlotte από ένα ταξί που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα καταπάνω της, αποφάσισε ότι αυτό ήταν τύχη. Σκέφτηκε ότι δεν ήταν μόνο ένας καλός άνθρωπος που έσωσε τη ζωή της, αλλά ότι θα έπρεπε να γίνει ο άνδρας που θα μοιραστεί μαζί του μια ‘’παραμυθένια ζωή’’.

Αποδείχτηκε τελικά ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι τα πράγματα. Μετά το διαζύγιο η Charlotte απέκτησε μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για τη μοίρα- δηλαδή δεν γνωρίζουμε πώς λειτουργεί το σύμπαν και απλά και μόνο επειδή φαίνεται ότι είναι θέμα συγχρονισμού δε σημαίνει ότι υπάρχει λόγος να παντρευτείς τον πρώτο τυχόντα.

4. Μερικές φορές το πραγματικό μπορεί να είναι άσχημο

Όταν η Charlotte συναντήθηκε για πρώτη φορά με το δικηγόρο που θα της έβγαζε το διαζύγιό της, είχε το στυλ της περιποιημένης, ωραίας και ευπρεπούς κυρίας. Όταν συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να είναι έντονη - και ίσως άσχημη; - για να κερδίσει το φαλακρό Harry Goldenblatt , αισθάνθηκε ελεύθερη να είναι όσο άσχημη ήθελε. Αποδείχτηκε ότι εκείνος την έβρισκε ‘’απίστευτα σέξι’’ ούτως ή άλλως. Και από τη στιγμή που κατάφερε να ξεπεράσει το βαθιά ριζωμένο μέσα της πρότυπο του ιδανικού άνδρα, ο τέλειος άνδρας ήταν ακριβώς μπροστά της.

5. Δεν είναι κακό να είμαστε ευάλωτοι

Περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο η Samantha μας δίδαξε ότι η αληθινή δύναμη είναι να μοιράζεσαι με τον άλλο τα συναισθήματά σου και να εμπιστεύεσαι. Άρχισε να παίρνει παράδειγμα από το κορίτσι-φλόγα Maria αλλά κυρίως από το θερμό φίλο της Jarrod Smith.

Ο τελευταίος πρώτον την ανάγκασε να υπακούσει στη ‘’διεστραμμένη’’ του επιθυμία να κρατιούνται χέρι χέρι και στη συνέχεια - το πιο συγκινητικό- έκοψε τα χρυσά μαλλιά του όταν εκείνη έχασε τα δικά της από τις χημειοθεραπείες. Επειδή όλοι κρύβουμε μια ‘’Samantha’’ μέσα μας, παρατηρώντας την να μοιράζεται τις ανασφάλειες και τις ευαισθησίες της απλά θυμηθήκαμε όλοι –και κυρίως όσοι ‘’το παίζουμε’’ λίγο σκληροί- να κάνουμε το ίδιο.

6. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του παιδιάστικου και του παιδικού

Σε ένα επεισόδιο της σειράς ένας τύπος ονόματι Wade είχε ένα κωμικό κατάστημα βιβλίων, μια μεγάλη συλλογή αρχείων και ένα σκούτερ. Η Carrie αιφνιδιάστηκε ευχάριστα όταν της ζωγράφισε ένα σκίτσο της που της έλεγε να του τηλεφωνήσει. Το βρήκε πολύ διασκεδαστικό! Ο Mr. Big ήταν σέξι, περίπλοκος αλλά όχι και τόσο διασκεδαστικός.

Με τον Wade έπαιξε video games, πήγε για σκούτερ και έκανε διάφορες τρέλες. Αποδείχθηκε όμως τελικά ότι ο τύπος ζούσε με τους γονείς του. Και όχι μόνο αυτό αλλά κρυβόταν από τη μαμά του και τέλος πάντων ήταν ανώριμος. Συμπέρασμα; Αν ο άλλος φαίνεται παιδί, βεβαιωθείτε ότι δεν έχει παραμείνει όντως παιδί.

7. Πρέπει να ξέρουμε πότε να πούμε αντίο

Η Miranda ζήτησε μία φορά από το συνοδό της να ανέβει στο διαμέρισμά της. Ο ίδιος αρνήθηκε, ισχυριζόμενος ότι είχε πρωινό meeting. Την επόμενη μέρα ζήτησε τη γνώμη του φίλου της Carrie και ο Berger της είπε: «απλά δεν το ήθελε πολύ, όταν ένας άνδρας πραγματικά ενδιαφέρεται, έρχεται επάνω, είτε έχει πρωινό meeting είτε όχι».

Η Miranda είναι τόσο απελευθερωμένη που το δέχτηκε χωρίς ενοχές. Φυσικά στην πραγματική ζωή, δυστυχώς, δεν είναι πάντα τόσο απλά τα πράγματα. Αλλά μέσα από αυτήν και αμέτρητες άλλες σκηνές του ‘’Sex and the City’’, καταλάβαμε ότι το να αφήσουμε κάποιον να φύγει δεν είναι εύκολη απόφαση- ακόμα και όταν αυτός ‘’δε μας θέλει’’ - αλλά αν δεν φύγουμε όταν πρέπει –για την ακρίβεια όταν ξέρουμε ότι πρέπει- μας περιμένουν μόνο δυστυχία, υπερ- ανάλυση και απογοήτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου