σαπουνόφουσκες

σαπουνόφουσκες

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ας φροντίσουμε τα πόδια μας

Πως έχεις την απαίτηση να βαδίζεις όμορφα καλή μου ή να σε κοιτάζουν ολόκληρη με θαυμασμό αν δεν προσέχεις και τα πόδια σου; ας πάψουμε να είμαστε παγώνια με πόδια χάλια.

 
Σε μια λεκάνη βάζουμε ζεστό νερό και αρκετό χοντρό αλάτι. Βάζουμε τα πόδια μας μέσα μέχρι να μαλακώσουν οι άτιμες οι σκληρύνσεις. Κατόπιν με μία ελαφρόπετρα ή κάτι ανάλογο τρίβουμε τα πόδια μας από την φτέρνα μέχρι τα δάχτυλα. Είναι πολύ σημαντικό να τρίβουμε όλη την πατούσα. Επιμένουμε ιδιαίτερα στις σκληρύνσεις. Μετά με ένα κάπως σκληρό βουρτσάκι τρίβουμε τα νύχια να φύγουν τα πετσάκια. Αφού φτιάξουμε τα νύχια μας, σκουπίζουμε καλά τα πόδια μας και τους κάνουμε μασάζ με μία ειδική ενυδατική κρέμα. Μπορούμε να βάλουμε και λάδι αντί για ενυδατική. Και φυσικά όσο συχνότερα το κάνουμε αυτό τόσο καλύτερα πόδια θα έχουμε, όσον αφορά και σε υγεία και εμφάνιση.
Και κάτι για την ελαφρόπετρα που ανέφερα. Καλή ελαφρόπετρα είναι αυτή που έχει μικρές τρυπούλες και όχι μεγάλες. Οι μεγάλες τραυματίζουν το δέρμα των ποδιών μας.

Τώρα το καλοκαίρι τα πόδια πρήζονται εύκολα. Για να αισθανθούμε καλύτερα, βάζουμε σε μία λεκάνη δροσερό νερό με λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας ή δενδρολίβανου και αφήνουμε τα ποδαράκια μας μέσα για λίγο και μετά τα σκουπίζουμε καλά. Όταν λέμε καλά εννοούμε καλά, διότι η υγρασία δημιουργεί μύκητες. Μετά τους κάνουμε μασάζ με μία κρέμα ή κάποιο λάδι. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρω ότι το μασάζ γίνεται από τα δάχτυλα προς τα πάνω ναι;

Μήπως να αναφέρω και για την κακοσμία των ποδιών;
Γενικώς τα πόδια μας είναι τα πιο ταλαιπωρημένα μας άκρα. Βλέπετε, λίγο το ότι τα κρύβουμε σε ένα παπούτσι (πως λέμε τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι;), λίγο το ότι συνηθίσαμε να ατενίζουμε το μέλλον μας, το οποίο φυσικά βρίσκεται λίγο πιο πάνω και μπροστά από την μύτη μας, που καιρός να κοιτάξουμε κάτω. 

Κατ αρχάς, όσον αφορά στην κακοσμία, δεν πρέπει να λείπει από το σπίτι μας ένα αντιμυκητιασικό προϊόν. Να ξέρετε ότι πρώτα πρέπει να "θεραπεύουμε" το παπούτσι μας και μετά τα πόδια μας. Συνήθως η κακοσμία είναι απόρροια πλαστικού ή κακού δέρματος παπουτσιού/παντόφλας, ή αρχή μυκητιάσεως.
Στις περιπτώσεις αυτές, και ειδικά αν έχουμε το ελάττωμα να φοράμε καθημερινώς τα ίδια παπούτσια (ποια είμαι εγώ που θα σας ψέξω), κάθε βράδυ, πριν τον ύπνο, ψεκάζουμε τα παπούτσια μας με το αντιμυκητιασικό προϊόν και τα πόδια μας, μετά το πλύσιμο.

Πλύσιμο; ναι! Κάπου διάβασα ότι στην κακοσμία βοηθά και το πλύσιμο των ποδιών. Το θεωρώ τουλάχιστον κακοήθες, αλλά σας υπόσχομαι να το ψάξω!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου