σαπουνόφουσκες

σαπουνόφουσκες

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Το σεχ στα καλύτερά του!


Οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες και αφορούν όλα τα ζώδια ανεξαιρέτως! Είτε Κριός, είτε Υδροχόος, είτε Καρκίνος, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δύσκολα θα βρεις έναν... «ταύρο» στο κρεβάτι σου! Οι αριθμοί είναι σκληροί: μέχρι το 2025, περίπου 322 εκατομμύρια άνδρες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στυτικής λειτουργίας! Τα αποτελέσματα, όμως, των νέων ερευνών είναι ευοίωνα: τα παράπλευρα οφέλη από τη χρήση των φαρμάκων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας αυξάνονται, ενισχύοντας το ηθικό των ανδρών και μετατρέποντας παράλληλα τις κακές προβλέψεις, σε σενάρια επιστημονικής φαντασίας...
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το 42% των ανδρών έχει παρουσιάσει κάποια στιγμή στη ζωή του πρόβλημα στύσης, ενώ ένας στους δέκα υποφέρει σοβαρά από αυτό. Από την ηλικία των 40 και πάνω, 1 στους 3 άνδρες εμφανίζει κάποιου βαθμού στυτική δυσλειτουργία, ενώ, πάνω από τα 60 ή 70 το ποσοστό αυτό μεγαλώνει και γίνεται 1 στους 2. Με τον όρο στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) δηλώνουμε την αδυναμία έναρξης και διατήρησης μιας στύσης ικανής για την επίτευξη σεξουαλικής επαφής. Οι πιο πάνω αριθμοί είναι αρκετοί για να προκαλέσουν πανικό τόσο στους άνδρες που χάνουν τη μάχη όσο και στις γυναίκες που... πληρώνουν τις συνέπειες του «πολέμου»!
Το 1998 η Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ) γίνεται το πρώτο θέμα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Η κυκλοφορία στην αγορά της σιλντεναφίλης (VIAGRA) εγκαινιάζει μια νέα εποχή, όσον αφορά τη γενικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος. Στη συνέχεια, το 2003, θα κυκλοφορήσουν δύο ακόμη φάρμακα, η ταδαλαφίλη (CIALIS) και η βαρντεναφίλη (LEVITRA), που θα ενδυναμώσουν σημαντικά τη θεραπευτική φαρέτρα. Οι έρευνες για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των φαρμάκων αυτών είναι συνεχείς και τα αποτελέσματα θα ενισχύσουν το προφίλ τους και θα τα καταστήσουν πλέον θεραπεία πρώτης γραμμής. Στην πρώτη γραμμή θα επανέλθουν και οι άνδρες, οι οποίοι κερδίζουν ξανά τις «μάχες» και τη... χαμένη αξιοπρέπειά τους!



Αυτός που θέλουν οι γυναίκες... 
Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Ουρολογίας, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2009 στη Σουηδία, παρουσιάστηκαν τα δεδομένα δύο ανεξάρτητων κλινικών ερευνών που απέδειξαν ότι οι άνδρες που λάμβαναν βαρντεναφίλη κατάφεραν να παρατείνουν σημαντικά τη διάρκεια της στύσης τους. Σύμφωνα με την έρευνα «The ENDURANCE Study», οι άνδρες που λάμβαναν εικονικό φάρμακο κατέγραψαν μέση διάρκεια στύσης μόλις 4 λεπτά, σε αντίθεση με τους ασθενείς που ακολούθησαν θεραπεία με βαρντεναφίλη, οι οποίοι παρέτειναν τη διάρκεια της στύσης ακόμη και τρεις φορές περισσότερο, σε σύγκριση με την προ θεραπείας περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξίσου θετικά ήταν τα αποτελέσματα και σε ασθενείς με υποκείμενες παθήσεις, όπως υψηλή χοληστερόλη, αρτηριακή πίεση ή διαβήτη. «Η διάρκεια της στύσης μπορεί να θεωρηθεί ως μια καινοτόμος και πολύ σημαντική παράμετρος, που δείχνει την ικανοποίηση του ασθενή από τη θεραπεία που λαμβάνει», υποστηρίζει ο Dr Matt Rosenberg, Ιατρικός Διευθυντής των Mid-Michigan Health Centers και βασικός ερευνητής της «ENDURANCE Study».

Η «πάθηση των ζευγαριών»
Όταν ο άνδρας δεν..., τότε και η γυναίκα δεν... και, ως αποτέλεσμα, το ζευγάρι δεν... Κι όταν μαζευτούν πολλά «δεν», τότε σίγουρα η καθημερινότητα του ζευγαριού «δεν» θα είναι στα καλύτερά της! Η στυτική δυσλειτουργία δεν επηρεάζει μόνον τη σεξουαλική δραστηριότητα αλλά μπορεί να έχει μια γενικότερη δραματική επίδραση στην ποιότητα ζωής των ανδρών, όπως επίσης και των συντρόφων τους. Η αναγκαστική αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα έχει ως αποτέλεσμα την καταρράκωση της αυτοπεποίθησης των ανδρών, που θα οδηγήσει παράλληλα σε μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, διέγερση και ικανοποίηση των συντρόφων τους. Είναι αξιοσημείωτο ότι, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Ευρωπαϊκές χώρες, ο μέσος χρόνος που μεσολαβεί από τον εντοπισμό του προβλήματος μέχρι την πρώτη επίσκεψη στον γιατρό είναι περίπου δύο χρόνια!

Το διάστημα αυτό είναι αρκετό για να μπορέσει να προκαλέσει μια... γενικότερη δυσλειτουργία στο ζευγάρι. Η γενικότερη αυτή επίδραση της ΣΔ οδήγησε πολλούς επιστήμονες στο να την αντιμετωπίζουν ως μια «πάθηση του ζεύγους». Συνεπώς, κατά την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας για τη ΣΔ είναι, επίσης, σημαντικό να λαμβάνεται υπ' όψιν η βελτίωση της ποιότητας ζωής της συντρόφου. Αυτά ακριβώς τα δεδομένα έλαβε υπ' όψιν και το πρόγραμμα «COUPLES», μια συγκεντρωτική ανάλυση των αποτελεσμάτων ικανοποίησης για τους ασθενείς και τις συντρόφους τους μετά τη θεραπεία με βαρντεναφίλη. Σε προηγούμενες μελέτες, η αποτελεσματικότητα της βαρντεναφίλης έχει αποδειχθεί ότι επεκτείνεται και στις γυναίκες συντρόφους των ανδρών που λαμβάνουν θεραπεία. Για παράδειγμα, η βαρντεναφίλη προκάλεσε μια σημαντική βελτίωση στη βαθμολογία ποιότητας ζωής των συντρόφων και βελτίωσε τη συνολική βαθμολογία στον δείκτη σεξουαλικής ικανοποίησης των γυναικών, καθώς και στα πεδία της σεξουαλικής επιθυμίας, της υποκειμενικής διέγερσης, της λίπανσης, του οργασμού και της ικανοποίησης.
Το πρόγραμμα «COUPLES» συμπεριέλαβε άνδρες με μεγάλο ηλικιακό εύρος, οι οποίοι κατοικούσαν σε πολλές διαφορετικές χώρες (κοινωνικοοικονομική και κοινωνικοπολιτισμική διαφοροποίηση) και παρουσίαζαν διάφορες συννοσηρότητες, όπως υπέρταση, διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσος και πνευμονοπάθεια. Τα πεδία που αξιολογήθηκαν, τόσο για τους άνδρες με ΣΔ όσο και για τις συντρόφους τους, ήταν: 

α) «Ευκολία Επίτευξης Στύσης», 
β) «Ικανοποίηση από τη Στυτική Λειτουργία», 
γ) «Ευχαρίστηση από τη Σεξουαλική Δραστηριότητα», 
δ) «Ικανοποίηση από τον Οργασμό», 
ε) «Αυτοπεποίθηση για την Ολοκλήρωση της Σεξουαλικής Δραστηριότητας» και, 
στ) «Ικανοποίηση από τη Φαρμακευτική Αγωγή». Σε όλα τα πεδία παρατηρήθηκαν σημαντικές διαφορές τόσο για τους ασθενείς όσο και για τις συντρόφους τους. 

Αρκετά ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι τα οφέλη της βαρντεναφίλης για τη σύντροφο είναι παρόμοιου μεγέθους με εκείνα που αναφέρονται από τους ασθενείς. Οι μέγιστες διαφορές υπέρ της βαρντεναφίλης αφορούσαν την ικανοποίηση από τη Σεξουαλική Λειτουργία και την ικανοποίηση από τη φαρμακευτική αγωγή.

Δεν… «σέβεται» ηλικίες!
Η στυτική δυσλειτουργία «χτυπάει αλύπητα» όλο και μικρότερες ηλικίες! Ακόμη και νεαροί ετών... 25 αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης και μάλιστα οι ηλικίες αυτές βιώνουν πιο έντονα το πρόβλημα και υποφέρουν περισσότερο. Πιστεύουν ότι πάσχουν από κάποια οργανική νόσο, χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αναζητούν απεγνωσμένα θεραπευτική λύση, αποδίδουν ευθύνες στον χαρακτήρα και στη σεξουαλική συμπεριφορά της συντρόφου τους και, συχνά, προβάλλουν το πρόβλημά τους σε σχέση με τη σεξουαλική παθητικότητα των συντρόφων τους για να δικαιολογήσουν την παράλληλη σχέση τους.
Αυτά προκύπτουν από αποτελέσματα μελέτης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας που παρουσιάστηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη. Από τα 212 ζευγάρια ηλικίας άνω των 25 ετών, που μελετήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, το 40% των ανδρών έχει χαμηλή αυτοπεποίθηση, το 34% επιτυγχάνει την κολπική διείσδυση σπάνια, ενώ ίδιο ποσοστό διατηρεί τη στύση του σπάνια. Μόνο το 35% από αυτούς διατηρεί συχνά τη στύση μέχρι το τέλος της επαφής. Οι άνδρες αυτοί δεν εισπράττουν ικανοποίηση από τις επαφές τους, καθώς το 30,8% ικανοποιείται πολύ σπάνια και το 43,9% μόνον τις μισές φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου