σαπουνόφουσκες

σαπουνόφουσκες

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Συμβουλές.

Λεκέδες
Αν λερωθήκατε με σάλτσα από φαγητό, βουτήξτε την άκρη μίας πετσέτας σε ένα ποτήρι εμφιαλωμένη σόδα (αναψυκτικό) και περάστε τον λεκέ.

Για λεκέδες από μπίρα βρέξτε τον λεκέ σε νερό με ξίδι σε αναλογία 1 προς 4 (4 μέρη νερό και 1 μέρος ξίδι). Τέλος, ξεπλύνετε καλά.

Βάλτε σε ένα μπολ 4 κουταλιές σόδας και 4 φλιτζάνια ζεστό νερό και θα έχετε ένα καθαριστικό για κάθε χρήση. Το ίδιο θα συμβεί αν ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα βρεγμένο πανί.

Aν το τραπεζομάντιλό σας λερωθεί με λάδι, πριν το πλύνετε, τρίψτε τους λεκέδες με βρεγμένο άσπρο σαπούνι μπουγάδας.

Λεκιάστηκε το χαλί σας από κόκκινο κρασί, ρίξτε αμέσως αρκετό αλάτι ή σόδα φαγητού και αφήστε το μέχρι να απορροφήσει τον λεκέ. Υστερα από λίγο περάστε το με την ηλεκτρική σκούπα.

Συμβουλές
Η φέτα σας μπορεί να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.

Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη.
 
Μην πετάτε τα μπουκάλια από τα αγαπημένα σας αρώματα. Ανοίξτε τα και βάλτε τα έτσι ανοιχτά στα συρτάρια με τα ασπρόρουχά σας. Θα σας θυμίζουν εσάς. 

Αλλάζετε καθημερινά το νερό των βάζων. Προσθέστε λίγες σταγόνες χλωρίνη. Τα λουλούδια είναι πάντα διψασμένα.

Για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι σας βάλετε στις εισόδους πιπέρι. 

Μην ξεχνάτε ότι η αποξηραμένη δάφνη μέσα σε ένα βαμβακερό σακουλάκι προστατεύει τις κουβέρτες και τα μάλλινα από τον σκόρο και χαρίζει διακριτικό άρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου