σαπουνόφουσκες

σαπουνόφουσκες

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Κρασί – Ιδανικοί βαθμοί απόλαυσης


Η θερμοκρασία στην οποία σερβίρεται κάθε κρασί έχει επίδραση στη γεύση του.


Επίσης επηρεάζει σημαντικά τη μυρωδιά και το άρωμά του. Όταν σερβίρετε ένα κρασί πάρα πολύ κρύο ή πολύ ζεστό, επηρεάζεται αρνητικά η γεύση και οι ιδιότητες του.

Ένας συμβατικός και εμπειρικός κανόνας είναι ότι το κόκκινο κρασί πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ το λευκό κρασί θα πρέπει να διατηρείται παγωμένο. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε πιο ακριβείς, αφού η θερμοκρασία δωματίου ποικίλλει από πόλη σε πόλη και από εποχή σε εποχή, και κάποια ψυγεία μπορεί να είναι ρυθμισμένα σε υπερβολικά χαμηλές θερμοκρασίες.
 
 
Οδηγίες σερβιρίσματος κρασιού
Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το κρασί πρέπει να διατηρείται κατά μέσο όρο στην ακόλουθη θερμοκρασία (ανάλογα με τον τύπο):



* Αφρώδες κρασί: 9 ˚ C

* Λευκό κρασί: 12 ˚ C

* Ροζέ κρασί: 11 ˚ C

* Κόκκινο κρασί: 17 ˚ C



Ελαφρές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του κρασιού, λιγότερο από + / -10% είναι επιτρεπτές.
Τα τελευταία λίγα χρόνια, τα φορητά ψυγεία κρασιού γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Αυτά τα μικρά ψυγεία μπορούν να δημιουργήσουν τη βέλτιστη θερμοκρασία κρασιού και μπορούν να αποθηκεύσουν λίγα ή πολλά μπουκάλια κρασί. Είναι πλέον δυνατό να αγοράσετε το συγκεκριμένο ψυγείο στην τιμή των 80 περίπου ευρώ.

Αν δεν έχετε ένα κελάρι κρασιού και χρησιμοποιείτε το ψυγείο σας αντ ‘αυτού, υπάρχει ένας γενικός κανόνας που θα σας πει πόσο πολύ εκ των προτέρων, πρέπει να βάλετε τη φιάλη στο ψυγείο (ή να την αφαιρέσετε αν είναι ήδη εκεί) για την επίτευξη της καλύτερης θερμοκρασία σερβιρίσματος:

ένα μπουκάλι κρασί θα ψύχεται κατά 2 ° C κάθε δέκα λεπτά στο ψυγείο, και θα ζεσταίνεται περίπου στο ίδιο ποσοστό, όταν απομακρυνθεί από το ψυγείο και μείνει σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου