σαπουνόφουσκες

σαπουνόφουσκες

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Πώς να κάνετε το μικρό σας διαμέρισμα να δείχνει μεγαλύτερο!


Πολλοί ζουν σε μικρούς χώρους, όχι από απαραίτητα από επιλογή, αλλά επειδή δεν τους το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση.Άλλοι προτιμούν τους μικρότερους χώρους γιατί έχουν κουραστεί να φροντίζουν μεγάλα σπίτια, τα οποία απαιτούν πολύ χρόνο και χρήμα. Πάμε να δούμε πως ένα μικρό διαμέρισμα είναι δυνατόν να δείχνει μεγαλύτερο!


Ξεκαθάρισμα


Τα πολλά αντικείμενα κάνουν τον χώρο να δείχνει ακατάστατος και πολύ πιο μικρός από όσο είναι. Ξεχωρίστε τα άχρηστα από τα χρήσιμα και πετάξτε ό τι δεν χρειάζεται ή χαρίστε ό τι είναι χρήσιμο σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ύστερα από μια τέτοια κίνηση, θα αισθανθείτε καλύτερα και αποκτήσετε περισσότερο χώρο, έχοντας τα ίδια τετραγωνικά.

Ανοίξτε τον χώρο
Τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που μπλοκάρουν την είσοδο του δωματίου δημιουργούν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι “πηγμένος”. ΄΅Ένα από τα μυστικά είναι να επιλέγετε κοντά έπιπλα. Για παράδειγμα, βάλτε ένα χαμηλό τραπεζάκι με μία πολυθρόνα χωρίς μπράτσα, αντί για μια τεράστια πολυθρόνα που θα καλύψει τη μισή επιφάνεια του τοίχου. Σε γενικές γραμμές, να θυμάστε ότι αν διακρίνεται το πάτωμα, το δωμάτιο δείχνει μεγαλύτερο.

Χρώματα
Ξέρετε καλά ότι είναι μία από τις αγαπημένες μου κατηγορίες όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση. Αν θέλετε να αναδείξετε το μέγεθος του χώρου, επιλέξτε ανοιχτά χρώματα, αποφεύγοντας τα σκούρα που, ναι μεν, κάνουν το χώρο πιο ζεστό, αλλά τον μικραίνουν. Προτιμήστε απαλές αποχρώσεις του τιρκουάζ, ανοιχτό μεντί και πράσινα, για να είναι ο χώρος πιο ξεκούραστος στο μάτι. Μη χρησιμοποιήσετε διάφορα χρώματα, αλλά επιλέξτε διαφορετικούς τόνους του χρώματος που επικρατεί. Να θυμάστε ότι τα απαλά και ζωηρά χρώματα δίνουν στις επιφάνειες των τοίχων μεγαλύτερες διαστάσεις.
 
Συνδυασμός χρωμάτων, επίπλων και τοίχων.
Τα έπιπλα πρέπει να βρίσκονται σε αρμονία με τα χρώματα στους τοίχους για να “μεγαλώσετε” ένα μικρό διαμέρισμα. Η έντονη αντίθεση θα συρρικνώσει το δωμάτιο προτού το καταλάβετε. Επιλέξτε έπιπλα στο ίδιο χρώμα ή σε παρόμοιες αποχρώσεις.
 
Φωτίστε!


Όλοι οι χώρου δείχνουν μεγαλύτεροι όταν είναι καλά φωτισμένοι, είτε από φυσικό, είτε από τεχνητό φως. Ξεφορτωθείτε τις βαριές – από άποψη χρώματος και υφάσματος – κουρτίνες και αφήστε το φως του ήλιου να ξεχυθεί στο σπίτι. Για το βράδυ, προσθέστε φώτα, δαπέδου ή λαμπατέρ.

Διάφανος…χώρος.


Χρησιμοποιώντας υλικά που επιτρέπουν να δείτε κάτω ή πίσω από τις επιφάνειες τότε, φαίνονται πιο μακριά από ό τι είναι. Μπορείτε να φτιάξετε ένα τραπέζι από γυαλί με μια σταθερή βάση από ξύλο ή πέτρα. Έτσι ο χώρος γύρω από το τραπέζι θα ανοίξει και θα μεγαλώσει αυτόματα.

Καθρέπτες


Είναι αποδεδειγμένο ότι οι καθρέπτες μεγαλώνουν τον χώρο όσο τίποτε άλλο. Μεταμορφώστε έναν ολόκληρο τοίχο σε αντανακλαστική επιφάνεια και ανοίξτε τα παράθυρα και τα φώτα. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!

Ταπετσαρίες


Επιλέξτε ταπετσαρίες σε απλά σχέδια αντί για ταπετσαρίες με καρό, ρίγες και έντονα χρώματα. Για καλύτερο αποτέλεσμα προτιμήστε απαλές ή βελούδινες υφές σε ουδέτερους τόνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου